miercuri, 1 octombrie 2014

România face documentar

Astăzi,la 5pm,începe a treia ediție a docuArt fest (http://festival.docuart.ro/),festivalul de film documentar românesc. Deschiderea propriu-zisă va fi la 7.30pm.cu o premieră.filmul Pădurea,în regia lui Sinisa Dragin. Proiecțiile vor fi la Cinematecă,sala Eforie. Programul complet poate fi găsit aici http://festival.docuart.ro/program/
"Răspunzătoare" pentru acest festival tînăr și ambițios este doamna Daniela Apostol,Dina pentru prieteni. Entuziastă și tenace,Dina  reușește,de patru ani încoace (pentru că a fost și o ediție-pilot,să-i spunem,necompetițională),să aducă în sala de cinema filme documentare realizate de către studenți,sau de către regizori consacrați. Pe lìngă cele două secțiuni competitive,iubitorii de documentare au șansa întîlnirii cu unii dintre cei mai buni realizatori ai acestui gen cinematografic,de la regizori pînă la directori de imagine și editori. Ediția aceasta ne dă întîlnire cu doamna Dana Bunescu,editor,cu doamna Paula Herlo,realizator tv și cu domnul Florin Iepan,regizor.
Așa că n-ar fi rău să dați o raită pe la sala Eforie,între 1-5 octombrie. Nu de alta,dar Romãnia știe să facă documentare.
Și cum am fost implicat în acest festival cam de la ìnceput,am să încerc să țin o cvasi-cronică a celor 5 zile pline de docuArt(e).
Enjoy!

FlorinB

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu